AKTUÁLIS
 

 HAMONN ZSUZSA

tisztén érzékelő, festő médium

Szeretet Egyeteme

 

december 1.-én 18.30-kor indul a stúdióban!

Részletek a Programok menüpontban.

 

Integrált Kranioszakrális (Biodinamika) terápia

Az elnevezés a koponya és a keresztcsont latin elnevezéséből (cranium és sacrum) ered. A terápia során a terapeuta a gerincvelő-folyadék ritmikus pulzálására ráhangolódva a kötőszöveteken keresztül feszültségmentesíti a kra­ni­o­szak­rális rendszert.

A kra­ni­o­szak­rális terápia első­sorban az okokat kívánja kezelni, nem pedig a tüne­teket. Elsődleges célja a test öngyó­gyító képes­sé­ge­inek meg­erő­sí­tése a kra­ni­o­szak­rális rend­szer kiegyen­lí­té­sével — ami aztán köz­ve­tetten ered­mé­nyezi a pana­szok csök­ke­nését vagy megszűnését.

• Serkenti a szervezet öngyógyító és önsza­bályozó erőit
• Biztosítja a központi idegrendszer zavartalan működését
• Hatékonyan enyhíti a stressz alapú tüneteket
Alkalmazásának kiemelt területei alvászavar, a fog-, és állkapocsfájdalom, fülzúgás, fejfájás, migrén, menstruációs zavarok, hormonzavar, asztma, emésztési problémák, depresszió; a nyaki-, hát- vagy derékfájdalom; gyermekeknél koncentrációs probléma, stressz, valamint összpontosítási és tanulási nehézségek kezelése.

A kezelés alatt a kra­ni­o­szak­rális ritmus, valamint az ennél is lassabb testi ritmusok általában szabadon megmutatkozhatnak, központi idegrendszerünk burkai – az agy- és a gerincvelőhártyák – pedig belülről oldhatják fel a feszültségeket és beakadásokat. Ezt a folyamatot időnként régebbi balesetek, traumatikus élmények emlékének visszatérése is kísérheti; az idegrendszer huzamosabb stimulálása és a terapeuta bizalmas támogatása ugyanis lehetővé teszi az úgynevezett sejtemlékezet megnyílását. Mindenre jut hely és idő, aktiválják a test erőforrásait.

HÍREK

smileyheartsmileyheartsmileyheartsmileyheartsmiley

KÉPEK A STÚDIÓRÓL