AKTUÁLIS
 

 HAMONN ZSUZSA

tisztén érzékelő, festő médium

Szeretet Egyeteme

 

december 1.-én 18.30-kor indul a stúdióban!

Részletek a Programok menüpontban.

 

 

Kriston Intim Torna® tréning nőknek

 

 

Mi a KRISTON INTIM TORNA® (rövidítve: KIT) tanfolyam?

 

 

Olyan oktatási tevékenység, mely során az alhas védelmét sajátítják el a résztvevők prevenciós és ön rehabilitációs célzattal. A medencealap izmaira korlátozódó gyorsaság-, állóképesség-, erő-, és irányításfejlesztő gyakorlatokat tartalmaz, ezen túl a medence működési feltételeinek javításához szükséges szokás-áthangoláshoz nyújt ismereteket.

Egy mondattal: A tanfolyam –női varázslat!

 

Kik vesznek részt a KIT foglalkozásokon?

A következő problémákkal fordulnak hozzám az érinttettek: vizelet-, széklet-, szélinkontinencia, hüvelygyengeség, vaginizmus, orgazmus gyengeség, altesti gyulladásos hajlam, méh-, hólyag-, hüvely-, végbélsüllyedés, aranyér, székrekedés, szeméremtáji visszértágulat, menstruációs görcsök...

Sokan, egyre többen vesznek részt a foglalkozásokon, akik csupán egészségmegőrzés céljából vagy szexuális életük karbantartása miatt tartják fontosnak a tréninget, illetve a fogamzásra, szülésre, menopauzára készülve sajátítják el a gyakorlatokat.

 

Van-e kimutatható eredménye, elismertsége a KIT- nek?

Kriston Andrea a módszer kidolgozója, KIT trénerképző vezetője, több évig orvosi háttérrel vizsgálta a módszer hatását a Szent Rókus Kórházban, ahol az országban először alkalmazták a KIT-et hagyományos gyógyító közegben, a többi terápiával egyenértékű kezelésként.


Objektív eszközökkel végzett vizsgálat eredménye szerint a módszer segítségével tíz hét alatt átlagosan 132%-os gáti erőnövekedés következik be, amelyet több pozitív, szubjektív hatás kísér.

A programot a Magyar Nőorvos Társaság Nőgyógyászat-urológia Szekciója szakmailag is támogatja, amelynek Kriston Andrea évek óta vezetőségi tagja. A kutatómunkát a Magyar Sporttudományi Társaság is segíti, a módszert a Magyar Gyógytornászok Társaságának elnöke is elismeri.

 

A tanfolyamról

A gyakorlatokat elkerülhetetlen módon mindenki megtanulja, a végeredmény minden esetben jól kiépített mozgásminta a gát területén. Ennek megtörténte a tréner felelőssége, ez az ő feladata. A tanfolyam végén mindenki egyéni tréninget kap. Egyéni problémákra, meghatározott egyéni testhelyzetet, és kiegészítő, hatékonyságnövelő gyakorlatokat tervezünk. A résztvevők kérdőívet töltenek ki, melynek kérdései a medence működésére vonatkoznak. Név nélküli kérdőívet egyéni jelölése alapján kapja mindenki vissza egyéni tréningjével együtt.
KIT otthoni reggeli tréning két-három percet, az esti tréning tíz percet vesz majd igénybe általában. Az elméleti anyagban minden medence működését érintő zavar említésre kerül, a megoldási javaslatokkal együtt.

A tanfolyam nagyon diszkrét, a tréner beszél csak, és az előadás alapján a medence működési feltételeinek javításához szükséges szokás-áthangoló tanácsok közül mindenki kiválasztja a számára fontos információkat.

A foglalkozás végén a kismamák a gátvédő vajúdáshoz, szülést követő gáti regeneráláshoz is otthon végezhető gyakorlatokat kapnak. A tizenkét órás csoportfoglalkozáshoz kényelmes, laza öltözet, Polifoam matrac javasolt.

Tanfolyamok 2x6 órában két egymást követő napon, általában hétvégén folyamatosan indulnak a Stúdióban (csoportoknak egyéni időpont egyeztetéssel kérhető).

 

 

Kriston Intim Torna férfiaknak:

 

A FÉRFI ERŐ MEGTARTÁSÁÉRT!

A tréning nem csupán egészséges, hanem tünetekkel rendelkező férfiaknak is ajánlott. KÜLÖNÖSEN JAVASOLT, HA PROSZTATA MEGNAGGYOBBODÁSSAL, ILLETVE VISSZATÉRŐ GYULLADÁSSAL KÜZDESZ.

 

A tréningen semmi fel nem vállalható, semmi kínos nem történik. Kényelmes ruházatban, csoportban zajlik a foglalkozás. Az ismeretátadás és a torna felváltva követi egymást. Senkinek nem kell a csoportban elmondania, hogy miért jött. A foglalkozás elején kérdőívet töltenek ki a résztvevők, ez alapján mindenki egyéni programot kap.

 

A "gyengülésnek" a következő tünetei lehetnek (akár már fiatalon is):

 • az erekció során a hímvessző tompább szöget zár be a hasfallal, mint korábban
 • akaratlanul ürül vizelet hasi nyomásfokozódáskor, esetleg gyulladás vagy műtét szövődményeként
 • magömlésnél a sperma kevésbé erőteljesen lövell
 • az utolsó vizeletcseppek lustán ürülnek, esetleg a mosdó elhagyását követően akaratlanul
 • a végbél záróizma kevésbé áll ellen a nyomásnak, elszökik a szél, erős székelési ingernél küzdelmes a visszatartás, esetleg széklettel szennyeződik az alsónemű
 • a keringés nehezítettsége miatt visszértágulat jelenik meg a here, a hímvessző és a végbél környékén (aranyér)
 • a here a korábbi magassághoz képest lejjebb ereszkedett
 • a végbél kitüremkedik a záróizomból

 

A tréning végzésével elérhető:

 • a potencia növelése, a szexuális reakciók miértjének megismerése (potenciabiztonság, potenciakontroll, potenciavédelem)
 • a szexuális vágy és teljesítmény növelése
 • a hímvessző, a végbél, a here, mellékhere és a prosztata funkcióját serkentő izom erősítése
 • a here hormon-, és spermiumtermelő funkciójának javulása
 • a magömlés szabályozásának fokozása (főleg KORAI -"korábbi"- MAGÖMLÉS esetén)
 • gáti erek védelme, a vérkeringés fokozása
 • könnyedebb székletürítés
 • eredményes műtéti hatás megőrzése (varicokele, aranyér), műtéti szövődmény csökkenése (prosztata eltávolítást követő vizeletvesztési tünet csökkentése vagy megszűntetése, melynek sikeressége a trénig végzésén túl a szövetek állapotától függ)
 • a magömlés mesteri szintű irányítása, akár magömlés nélküli orgazmus élmény
 • intenzívebbé válik a szexuális élmény
 • nő a potencia, libidó
 • jobbá válik a vizelet, sperma kiürülése 
 • nő a vizelet, székletelzárási képesség 
 • javul a prosztata funkciója 
 • fokozódik a here hormon, hímivarsejt termelőképessége 
 • hímvessző erekciós magassága  nő, a gyulladási hajlam  jelentősen csökken vagy megszűnik
 • aranyér érezhetően visszafejlődik (eredeti tünet mértéke meghatározó)

 

A foglalkozáson sokat tanulunk a női orgazmus rejtelmeiről is, hiszen a szexuális egymásra hatás elkerülhetetlen, viszont lehetőség a közös fejlődés.  
A testi zavarok hátterében rejlő okok feltérképezésével is foglakozunk, hiszen az orvos gyógyít, de a testünket mi működtetjük. Sokszor nem is tudjuk, hogy miért van rendszeresen visszatérő prosztatagyulladás, megnagyobbodás, hereciszta, megtermékenyítési képtelenség a szervek épsége mellett, korai-, késő magömlés, magömlésre való képtelenség, merevedési zavar, gyakori sürgető vizeletürítési kényszer.
Az ok bennünk rejlik. Ha megszűnik a kiváltó ok, akkor a testi tünet visszafejlődik.

 

HÍREK

smileyheartsmileyheartsmileyheartsmileyheartsmiley

KÉPEK A STÚDIÓRÓL