AKTUÁLIS
 

 HAMONN ZSUZSA

tisztén érzékelő, festő médium

Szeretet Egyeteme

 

december 1.-én 18.30-kor indul a stúdióban!

Részletek a Programok menüpontban.

 

Lomi Lomi Nui

 

Polinéz masszázs, illetve testmunka módszer, melyet Kucharczyk Witold Stanisław-tól tanultam.

Ennek a masszázsnak - melyet régen szentélyekben végeztek - elsődleges célja a test-lélek-szellem harmonizálása, illetve az öngyógyító folyamatok beindítása, a régi minták, félelmek, energetikai blokkok - és ezek testi feszültségben jelentkező oldása által - hogy az energia újból szabadon áramolhasson.

Az ősi hawaiiak életük jelentős eseményei előtt masszőrhöz fordultak, hogy a masszázs segítségével megszabaduljanak régi beidegződéseiktől, és az új életszakaszukat ezektől megtisztulva - tudatosan kiválasztott új mintákkal helyettesítve - kezdjék el. Mivel a tradicionális hawai életfilozófia, a Huna tanítás szerint, az elme is megtisztul a test kezelése által.

A Huna filozófia hét alapeleme:

IKE (A világod olyan, amilyennek hiszed)

KALA (Nincsenek határok)

MAKIA (Az energia követi a figyelmet)

ANAWA (Most van a cselekvés pillanata)

ALOHA (Szeretni annyi, mint boldognak lenni)

MANA (Az erő belülről jön)

PONO (A hatékonyság, az igazság mércéje)

 

A Lomi Lomi Nui masszázs, ideális eszköz mai rohanó világunkban, a stressz oldására, a feltöltődésre, a kiégettség és a depresszió kezelésére, a harmónia és az egység megélésére és megteremtésére.

 

Hajdu Emese

Lomi Lomi masszőr

Thai masszázs:

Tradicionális északi thai masszázs


Hatásmechanizmusa az energiavonalak, a jóga eredetű orvoslás prána csatornáinak kezelésén alapszik.
• Lazítja az ízületeket, növeli mozgáspályájukat
• Javítja a keringést
• Relaxálja az izmokat, fokozza teljesítő­képességüket
• Fájdalomcsillapító hatású
A thai masszázs ajánlott a kötött, feszes, letapadt izomzat és ízületi rendszer kilazítására, neurológiai, stressz-alapú elváltozások, pszichoszomatikus rendellenességek kezelésére.
Irodai és fizikai munka által okozott stressz és fizikai fájdalmak enyhitésére.

Jóga alapú masszázs, azaz a 2 órás masszázs során egy 1,5 órás hatha jóga foglalkozást élhet át a vendég. A kezelés pamut ruhában történik a földön tatamin.

 

Bubik Csaba

Thai masszőr

 

Test- és Lélekmasszázs

 

Ezt a masszázstechnikát tulajdonképpen gyerekkorom óta fejlesztem. Az első fogásokat fizikotherapeuta nagymamámtól tanultam, aki - a családi legendárium szerint - a kórházban, miközben nagyapámat egy neves külföldi masszőr kezelte, az egyik ágy alá bújt, hogy ellesse tőle a technikát és így gyógyíthassa nagyapámat.

Egészségügyi végzettséggel rendelkezem, így szakképzett fiziotherápiás asszisztensként a Svéd masszázs alapjaival is megismerkedtem.

Nagy hatást gyakorolt rám Horvát Tamás a masszázs és a tánc terén, aki a tudatosan felépített testmunkával, és az intuitív figyelem erejével ismertetett meg Body Helaing óráin.

Ez az út vezetett a Lomi Lomi Nui elsajátításáig és a tanult technikák intuitív ötvözéséig.

Rohanó világunkban egyre inkább hajlamosak vagyunk megfeledkezni az érintésről, az érintés szentségéről és az érintés adta biztonságérzetről, mely nélkül egy gyermek sem cseperedhet fel biztonságban felnőtté, és ami felnőtt életünkben a meghittséget és a bizalmat adja számunkra. Az érintés minősége, meghatározza azt a módot, ahogyan magunkhoz és másokhoz viszonyulunk életünk során. A masszázs alkalmazásával csökkenthetőek a fizikai és mentális fájdalmak, a feszültség és a stressz, javíthatóak az intimitási és kapcsolatteremtő készség, és az általános közérzet.

A kezelés menetét teljes mértékben a páciensre hangolódás teremti meg, fókuszban azzal, hogy mi az, amire leginkább szüksége van, és mi az, ami legjobban segíti Őt az adott pillanatban. Ezért minden kezelés más és más lesz.

Ez a masszázs választható olajjal, vagy egy kényelmes, kezelésre alkalmas ruhában is. Alkalmazkodva annak a befogadó és ellazulási készségéhez, aki a masszást kapja. Mivel a módszer lényege, az érintés gyógyító ereje által, az öngyógyító testi-lelki folyamatok beindítása.

 

Hajdu Emese

HÍREK

smileyheartsmileyheartsmileyheartsmileyheartsmiley

KÉPEK A STÚDIÓRÓL