AKTUÁLIS
 

 HAMONN ZSUZSA

tisztén érzékelő, festő médium

Szeretet Egyeteme

 

december 1.-én 18.30-kor indul a stúdióban!

Részletek a Programok menüpontban.

 

 

Egy gyógymód, mellyel magunkon és másokon segíthetünk

 

A Reiki eredetileg egy kézrátételes ősi tibeti gyógymód, mely az univerzális életerőre épül. Oda áramlik, ahol az illetőnek a legnagyobb szüksége van rá. Energiát közvetítő csatornaként működik, akin keresztül az energia a kezelt személy testébe áramlik.

A  szeretet hálózata, amely az univerzális energiára épül. Segít, hogy megismerjük magunkat és hogy megtaláljuk a helyünket az univerzumban. Valamennyien ezzel az életerővel születünk, mivel ez maga az élet energiája.

A XX. században vált ismerté és elérhetővé az "átlagemberek" számára. Ősi természetgyógyászati módszer, olyan tudás, amelynek megszerzésért valaha vagyont, karriert, családot hátrahagyva kolostorba vonultak az emberek. Küldetése az emberiség szellemi szintjének emelése, fejlődésének elősegítése.

A Reiki energiája nem azonos a természetgyógyászok által használt bioenergiával. A bennünket körülvevő energiaóceánban a bioenergia – a fizikai test éltető ereje – a legalacsonyabb, míg a Reiki az Univerzum legmagasabb rendű (isteni) megnyilvánulásai közül való, amelynek közvetítésére különleges behangolások után válik képessé a jelölt. Az emberre a test–lélek–szellem teljességében hat.

A Reiki egyébként mindig akkor jelenik meg az életünkben, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

A Reiki nem vallás, világnézetre való tekintet nélkül működik, hívőknél és ateistáknál egyaránt. 

 

Általános Reiki energia

Más gyógyító módszerektől megkülönbözteti az a behangolási folyamat, mellyel a tanítvány a különféle Reiki tanfolyamok egy-egy szintjén találkozik.

Bárki megteheti azt, hogy kezét egy másik személyre helyezi, és gyógyulási folyamatának felgyorsítását segíti mágneses energia átadásával. Egy olyan személy, aki megkapta a Reiki behangolásokat, a fizikai és éteri test magasabb rezgésszintre történő finomabb behangolásának egy nagyon ősi módszerét élte át. Megnyitották bizonyos energiaközpontjait (más néven csakráit), hogy ezáltal nagyobb mennyiségű egyetemes életerő-energiát tudjon magán átáramoltatni és azt megfelelő rezgésszinten tartsa.

A Reikit soha nem adja az ember, azt mindig csatornán hívja le. A kezelő soha nem merül ki ebben a folyamatban, mivel bizonyos energiamennyiség elraktározódik benne.

A reiki egy spirituális gyakorlat, melyet Mikao Usui japán szerzetes fejlesztett ki 1922-ben. A Kurama-hegyen történő három heti böjt és meditáció után, a reiki hagyomány szerint, Usui egyfajta „kimeríthetetlen forrású energia segítségével történő gyógyítás” képességében részesült. A gyakorlat egy részét, a reikis kézrátételt az Egyesült Államokban a kiegészítő és alternatív orvoslások egyikének tekintik. Ekkor a technika gyakorlója – meggyőződése szerint – „gyógyító energiát” közvetít a tenyéren keresztül a kezelésben részesülő számára.

Usui csodálta Meiji császár irodalmi alkotásait és a Reiki-rendszer kidolgozása közben a császár néhány munkáját egy sor erkölcsi alapelvbe foglalta össze, melyek később "Reiki Alapelvek"-ként váltak ismertté (japánul "Gokai"). Számos Reiki-oktató és -gyakorló igyekszik követni ezt az öt alapelvet, melynek egyik fordítása a következő:

 

"A boldogság megidézésének titkos módszere; a csodálatos gyógyszer, mely test és lélek minden betegségét meggyógyítja:

Csak a ma

Nem leszek dühös,

Nem aggódom,

Hálás vagyok,

Szorgoskodom a karmámon,

Kedves leszek az emberekhez!

   

 

HÍREK

smileyheartsmileyheartsmileyheartsmileyheartsmiley

KÉPEK A STÚDIÓRÓL